Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Elazığ 24°C
Hafif Yağmurlu
Elazığ
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 25°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 20°C

111 yıl önce batan Titanik’in enkazı ilk kez

111 yıl önce batan Titanik’in enkazı ilk kez
18 Mayıs 2023 10:12
362

1912’de ilk seferini yaptığı sırada Atlantik’te bir buzdağına çarparak batan dünyanın en ünlü gemi enkazı Titanik, Magellan adlı şirket tarafından dijital tarama yöntemiyle görüntülendi.

 

Dünyanın en bilinen gemi enkazı Titanik’in enkazı, dijital tarama yöntemiyle görüntülendi. Atlantik’in 3.800 metre derinliğindeki enkazın dijital taramayla elde edilen görüntüleri, en ince detaylarına kadar netlik sağladı.

 

111 yıl önce batan Titanik'in enkazı ilk kez görüntülendi

BBC’de yer alan habere göre Titanik analisti Parks Stephenson, ‘Gemi hakkında hala cevaplanması gereken sorular olduğunu’ söyleyerek, yeni görüntüler için “Titanik’in hikayesini spekülasyonlara değil, kanıta dayalı araştırmalara yöneltecek büyük bir adım” diye konuştu.

 

700 BİNDEN FAZLA GÖRÜNTÜ ÇEKİLDİ

1.500’den fazla insanın yaşamını yitirdiği ve enkazına ancak 73 yıl sonra; 1985’te ulaşılabilen Titanik, o zamandan beri sualtı araştırmacılarını cezbetti. Magellan adlı şirketin yeni bir belgesel hazırlığı içinde olan ‘Atlantic Productions’ için yaptığı dijital taramayla elde edilen görüntülerle, Titanik ilk kez tam olarak gözlenebildi.

111 yıl önce batan Titanik'in enkazı ilk kez görüntülendi

200 saatten fazla bir çabayla santim santim incelenen enkazda dalgıçlar, geminin her açıdan 700 binden fazla görüntüsünü çekti ve 3 boyutlu canlandırması oluşturuldu.

“ENKAZA ZARAR VERMEMEK İÇİN HİÇBİR ŞEYE DOKUNMADIK”

Magellan şirketinden Gerhard Seiffert, bunun şimdiye kadarki en büyük sualtı tarama projesi olduğunu söyleyerek, “Neredeyse 4 bin metre derinde çalıştık ve enkaza zarar vermemek için hiçbir şeye dokunmadık” diye konuştu.

 

HABER:FATİH AHMET YERSİZ

 

REKLAM ALANI
Gazeteci - Yazar
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.